Już dziś wszyscy miłośnicy pizzy obchodzą swoje święto. Z tej okazji mam dla Was prezent – ebook na temat domowej pizzy. To ponad 30 stron przepisów oraz porad, które ułatwią Wam uzyskanie w domu pizzy przypominającej tę z włoskiej pizzerii. Ebook udostępniam zupełnie za darmo dla wszystkich subskrybentów mojego właśnie uruchomionego Chilli-Czosnkowego Newslettera!
Jak upiec w domu pizzę jak z włoskiej pizzerii? – darmowy ebook
Prawie rok temu zaczęłam na blogu cykl \”Domowa pizza\”, aby zachęcić Was do przygotowywania pizzy w domu. Praktycznie co miesiąc pojawiały się jeden lub dwa przepisy, cykl się rozrastał, gromadząc kolejne sprawdzone receptury na ciasto, sosy oraz same pizze. W tym czasie upiekłam wiele pizz w domu i dużo się nauczyłam. Miałam też okazję uczestniczyć w warsztatach z pieczenia pizzy i focacci prowadzonych przez włoskiego szefa kuchni Marco Ghia.
W ebooku dzielę się z Wami wszystkim, czego się nauczyłam. Jest to nie tylko zbiór przepisów, które znacie z bloga, bo zawarłam w nim także poradnik na temat przygotowywania ciasta oraz pieczenia pizzy w domowych warunkach.
Po przeczytaniu mojego ebooka będziecie wiedzieć:
- jak przygotować tradycyjne włoskie ciasto na pizzę, ale też ciasto na drożdżowym zaczynie, ciasto z mąką pełnoziarnistą, szybką pizzę na podpłomyku bez drożdży i pizzę na cieście bezglutenowym z mąki z ciecierzycy
- jak przygotować pyszne sosy pomidorowe
- jaką mąkę wybrać do ciasta na pizzę
- w jaki sposób wyrobić ciasto i jak uformować z niego spód do pizzy
- jak ustawić piekarnik i jak piec pizzę w domu, aby jak najbardziej przypominała tę z pizzerii
- jak zrobić tradycyjną pizzę Margheritę
- poznasz kilka moich ulubionych przepisów na pizze.
Chilli-Czosnkowy Newsletter
Razem z ebookiem uruchamiam Chilli-Czosnkowy Newsletter, miejsce dzięki któremu, mam nadzieję, poznamy się bliżej.
Być może zauważyliście czerwoną ramkę, która pojawiła się jakiś czas temu w prawej szpalcie bloga. Jestem bardzo wdzięczna moim pierwszym 50 subskrybentom, którzy obdarzyli mnie zaufaniem i zapisali się do newslettera jeszcze zanim ten faktycznie ruszył i zanim mogłam zaoferować im coś w zamian.
➤ Ważne – Wszyscy subskrybenci newslettera otrzymali dostęp do ebooka w mailu wysłanym dzisiaj w nocy. Jeżeli nie widzisz wiadomości o tytule \”Lubisz pizzę? Mam dla Ciebie niespodziankę :)\”, sprawdź proszę w Spamie lub w Ofertach.
Newsletter będę wysyłać do Was raz w miesiącu. Otrzymacie w nim porcję przepisów i inspiracji odpowiednich na dany sezon, a także odsyłania do wpisów, które ukazały się na blogu w ostatnim czasie. Planuję także dalsze darmowe treści dostępne tylko dla subskrybentów Newslettera.
Newsletter na pewno z czasem zyska na wyglądzie. Wiem, że na razie moje maile i strona dziękująca za zapis prezentują się dość prosto, ale cały czas uczę się technicznych aspektów i dopracowuję całość.
Pobierz ebook \”Jak upiec w domu pizzę jak z włoskiej pizzerii?\”
Aby pobrać poradnik:
- Wpisz swój adres e-mail w okienko poniżej.
- Kliknij w potwierdzenie, które otrzymasz e-mailem.
- Pobierz ebook i upiecz pyszną pizzę z okazji Międzynarodowego Dnia Pizzy!