Cześć! Nazywam się Zuzanna Ploch. Z wykształcenia jestem dietetykiem i technologiem żywności. Z miłości do gotowania założyłam bloga kulinarnego, dzięki któremu poznałam moją kolejną pasję – fotografię. W tej chwili pracuję jako fotograf kulinarny i produktowy na terenie Warszawy i okolic.
Od 2013 roku prowadzę bloga ChilliCzosnekiOliwa.pl, na którym pokazuję jak przygotowywać proste i smaczne posiłki inspirowane kuchniami świata, głównie kuchnią śródziemnomorską. Stawiam na proste, bezstresowe gotowanie. Chcę, aby czas spędzony w kuchni był przyjemny i relaksujący. Inspirują mnie warzywa i owoce, które znajduję na lokalnym bazarku, to one są motorem moich pomysłów. Chciałabym zmotywować ludzi do gotowania domowych posiłków i uważne odżywianie, nawet jeśli nie mają zdolności kulinarnych.
Wolny czas spędzam z mężem i czteroletnim synkiem. Jestem miłośniczką muzyki z lat 80. i spacerów. Lubię prace manualne, kolekcjonuję książki kucharskie, uwielbiam pić herbatę. W mojej kuchni nigdy nie może zabraknąć oliwy, świeżych ziół oraz papryczki chilli.