Płaski drożdżowy chlebek z oliwkową tapenadą, anchois, pieczoną papryką i rukolą. Kroimy w kwadraty i podajemy gościom.
Roladki z cukinii z suszonymi pomidorami, serem gorgonzola i świeżą bazylią.
Coś dla mięsożerców. Małe wołowe klopsiki przyprawione kuminem i miętą. Podajcie z wykałaczkami, na które goście będą je nadziewać.
Sławny hiszpański omlet z ziemniakami i papryką pieczony z piekarniku. Kroimy w kwadraty i nadziewamy na wykałaczki.
Ale to jest pyszne! Kromki chleba z pastą przygotowaną z ciecierzycy i chorizo.
Malutkie roladki w sam raz na jeden gryz. Dobrze komponują się z czerwonym winem.
Chrupiące smażone pierogi z nadzieniem z tuńczyka i pomidorów.
A na deser proponuję małe porcyjki waniliowej panna cotty z dodatkiem sosu, który o tej porze roku można zrobić z mrożonych malin.