No dobra, teraz przechodzimy do sedna:)
Według slowfoodowych mistrzów kuchni jesienne śniadanie powinno opierać się przede wszystkim na kaszach, ziarnach i sezonowych owocach.
A do jajecznicy prawdziwa ciekawostka – mus gruszkowy z wątróbką z pstrąga z Kalinówki. Produkt ekskluzywny -wyobraźcie sobie, ile trzeba pstrągów, aby uzyskać porcję musu dla kilku osób?
Ja podrobów nie jadam, dlatego swoją kanapeczkę oddałam Mężowi. A on był zachwycony – to danie smakowało mu najbardziej spośród wszystkich podanych.
Jak już pewnie zauważyliście, śniadanie odbyło się na świeżym powietrzu, na przyjaznym terenie Miasto i Ogród obok warszawskiego BioBazaru. Miasto i Ogród to fajna inicjatywa promująca prowadzenie miejskich ogródków. W okresie letnim każdy chętny mógł prowadzić tam uprawę wybranych roślin pod okiem doświadczonego ogrodnika.