Chilli, Czosnek i Oliwa na wakacjach
Dzień dobry,
Walizki spakowane, humory pozytywne nastawione.... blog Chilli Czosnek i Oliwa jedzie na wakacje!
Następne dwa tygodnie będę odpoczywać w Toskanii, krainie słynącej z wina Chianti, sera pecorino i produkcji oliwy. Pierwszy tydzień spędzimy w winnicy Tenuta Gioia w Montalbano w pobliżu Florencji, zaś kolejny w agroturystyce Cetine Vecchie w miejscowości Torrite di Siena w południowej Toskanii. Jak widzicie oba miejsca są mocno nastawione kulinarnie (własna produkcja wina, ogród warzywny, możliwie lekcje gotowania, degustacje itd).
Mam zamiar wycisnąć z tego wyjazdu ile się da! Jesteśmy zapisani na zwiedzanie młynu, w którym produkuje się oliwę oraz na degustację oliwy, a także na lekcję gotowania z włoskim kucharzem! Nie wspominając już o zwiedzaniu perełek architektonicznych - Florencji, Sieny i Pizy oraz niezliczonych maleńkich urokliwych miasteczek, do których mam nadzieję "przypadkiem" dotrzeć. Wszystko będę oczywiście fotografować i notować i po powrocie przygotuję dla Was wpisy o Toskanii.
Przez następne dwa tygodnie nie będzie nowych wpisów na blogu, ale zapraszam Was do śledzenia mojej strony na Facebooku, na której będę na bieżąco publikować zdjęcia z wyjazdu. Zapraszam Was też do czytania i korzystania z przepisów archiwalnych - trochę się już ich nagromadziło:) U góry w pasku po prawej stronie znajdziecie wyszukiwarkę wpisów na blogu - proszę, częstujcie się:)
Życzę Wam zatem udanych kolejnych 2 tygodni. Do zobaczenia na Facebooku!
Pozdrawiam
Zuzia z Chilli, Czosnek i Oliwa
P.s. Zdjęcie u góry wpisu oczywiście nie pochodzi jeszcze z Włoch. Zostało zrobione w czasie moich zeszłorocznych wakacji w Grecji, na wyspie Nissiros. Relacje z moich podróży znajdziecie w zakładce Podróże kulinarne.
Zuziu, życzę Ci udanego wypoczynku. Wróć do nas z mnóstwem ciekawych przepisów :)
OdpowiedzUsuńDziękuję za życzenia:) Wyjazd był super, mam nadzieję, że wkrótce uda mi się na blogu zamieścić relacje z podróży:)
UsuńMiłego wypoczynku, smacznego nie życzę, bo chyba dobrze wiecie jak zjeść dobrze na tych rewirach, pozdrawiam.
OdpowiedzUsuńDziękuję:) Włochy są i piękne i smaczne, nawet małym kosztem. Już wkrótce relacje na blogu:)
Usuń